awardgambia.reismee.nl

Dag 11: Bunga Bunga

Vanochtend stond iedereen weer fris en fruitig bij het ontbijt. Op de planning stond vandaag een bezoekje te brengen aan een familie die wordt gesponsord door Jan en Rina Koomen en hierna gingen we door naar Makasutu forest.

Jan en Rina Koomen hadden ons voordat we naar Gambia gingen, benaderd. Zij betalen voor een familie de huur van hun huisje. Het ging om de familie van Awa, ze woont met haar familie (Awa, man + 6 kinderen) in een klein huisje In een compound. We hadden met Awa afgesproken bij ons hotel, omdat onze chauffeur niet precies wist waar Awa woonde. Dat is het nadeel van het hebben van vage/geen adressen. Awa reed met ons mee naar haar compound waar we vriendelijk werden ontvangen door haar hele gezin en de rest van hun compound. Hier kregen we een rondleiding en ook het huisje waar ze volgende maand in terecht konden kregen we te zien. Dit huisje was groter en steviger. Hierna gingen we naar de huisbaas waar we met het geld van Jan en Rina de huur van het huisje voor de komende 5 maanden betaalden. Het leek een beetje op een illegale drugsdeal, we zaten in een donker huisje waar Nick en Rene het geld overhandigde en de rest zat er rustig naar te kijken. Hierbij zat een kleine toeschouwer vanaf buitenaf mee te kijken. Ze bleek bang te zijn voor blanke mensen en in het speciaal voor Rene. Wanneer Rene iets te dicht bij kwam begon ze te huilen. Naast de huur te betalen, hadden we ook een zak rijst mee en voor beide hebben ze wel 10x dankjewel gezegd. Als afsluiter natuurlijk nog een groepsfoto waarna het tijd was om te gaan.

Na het bezoek aan Awa en haar familie gingen we naar het Makasutu forest. Onderweg moest er eerst even getankt worden waarbij Amber werd versierd door de pompbediende. Hij vroeg al snel om haar e-mailadres waarbij Amber een fake e-mailadres opgaf. Mocht jij als email amber123@gmail.com als e-mailadres hebben, dan staat binnenkort je inbox waarschijnlijk vol. De excuses van Amber hiervoor.

Eenmaal aangekomen op het park kregen we eerst wat uitleg over het park zelf en de geschiedenis hiervan. De gids praatte al snel voor Jan met de korte achternaam want er kwam een hele bende apen aanrennen wat de meeste van ons veel interessanter vonden. In het park liepen ongeveer z'n 300 apen waarbij elke 6 maanden weer nieuwe baby aapjes kwamen. Na de apen te hebben bewonderd gingen we door naar onze Tour over het water. We vaarden in een soort van kano door de mangroven. Onze gids vertelde ondertussen informatie over de mangroven. Na de boottocht gingen we verder met de wandeltocht, die bij de meeste wat minder in de smaak viel. We stopten bij verschillende soorten bomen waarbij de gids vertelde wat voor functies de boom had. De meeste hadden een medische functie. Zo was er een boom waar ze een soort van energiedrank van maakten waarvan de mannen 's ochtends en voor het slapen gaan wat van dronken. Ze noemde het ook wel 'the African Viagra'. De gids vertelde ons dat door dit spul de oudere mannen Bunga Bunga kunnen hebben met hun jongere vrouwen!

Tijdens onze wandeltocht kwamen we een waarzegger die tegen betaling de toekomst kon voorspellen. Rene wou dit wel proberen en kreeg zijn toekomst te horen, de rest geloofden hier niet zo in en vonden het dan ook onzin. Nadat de waarzegger zijn woordje had gedaan, vervolgde we onze wandeltocht. We kwamen terecht bij een liaan waar iedereen de Tarzan in zich naar boven kon halen. Dit ging niet bij iedereen even soepel. Hierna kwamen we terecht bij een palmboom waar ze palmwijn en palmolie uit haalde. Eerst mocht iedereen die wou een glaasje palmwijn proberen, het viel niet bij iedereen in de smaak. Hierna kregen we een demonstratie hoe ze de palmboom in klommen waarna we het zelf ook mochten proberen. Zoals eerder gezegd zijn we erachter gekomen dat Anne nogal down to earth is, dit bleek vandaag ook weer zo te zijn. Anne probeerde de palmboom in te klimmen, maar de aantrekkingskracht met de grond was te sterk dat ze even snel weer naar beneden kwam. Nadat onze wandeltocht eindelijk voorbij was, kregen we onze lunch als lopend buffet. Hierna waren we klaar in het Makasutu park waarna we terug keerden naar ons hotel waar we eerst een verfrissende duik namen.

Toen het eenmaal weer tijd was voor ons diner gingen we met mr. Icecream naar senegambia. Hij wou ons droppen bij een restaurant wat volgens hem heel goed was, maar wat ons niet zo aantrok ( wij hebben dan ook het vermoeden dat hij geld krijgt waarneer hij ons bij bepaalde restaurants dropt, die meestal helemaal leeg zijn ). Hiernaast zat een restaurant genaamd 3 chicks&grill waar we besloten te gaan eten. Dit was echt een top restaurant en zeker een tip als u bedenkt Gambia een keer te bezoeken. Na het eten dook iedereen snel weer zijn bedje in om wat energie bij te tanken. Morgen weer een nieuwe dag met natuurlijk een nieuw verslag.

Veel liefs uit Gambia!

Reacties

Reacties

frank

Weer een erg leuk verslag van jullie avonturen fotomodellen in spe

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!